Rss

Kvintet z župnikovim žegnom

KvintetDori-slovenske-noviceKvintet Dori, ki se imenuje po priljubljenem župniku Izidorju Pečovniku, se bliža 20-letnici delovanja, po štirih letih pa se člani pripravljajo tudi na izid novega albuma.

Izidor Pečovnik – Dori, župnik, doma iz Brodov pri Vranskem, ki že dobro desetletje službuje v Berlinu, kamor je moral oditi za kazen, ker je v cerkvi v Šentrupertu nad Laškim priredil modno revijo, je znan po tem, da ima rad nogomet in tudi glasbo. In trije Razborškovi fantje, Boris, Primož in Marko, bratje z Brodnic pri Rimskih Toplicah, ki so še kot kratkohlačniki s harmoniko, trobento in klarinetom popestrili prenekatero prireditev v Laškem in okolici, so kmalu vzbudili njegovo pozornost.

Leta 1995 so k sodelovanju povabili basista, saj so jih mnogi snubili za igranje tudi na veselicah in drugih večjih prireditvah, kjer ansambel z basistom pride bolj do izraza. Nekega dne so se oglasili pri priljubljenem Doriju, ki je prav takrat zbiral denar za orgle, zato jih je prosil, ali lahko pridejo kaj zaigrat. Prav tam pa so spoznali tudi svojega petega člana Antija Gubenška in še isto leto z njim odpotovali v Berlin, kamor se je preselil tudi Pečovnik. »To so bili tudi uradni začetki ansambla, ker pa še nismo imeli imena, smo Dorija vprašali, ali si lahko sposodimo kar njegovo. Nič ni imel proti, celo vesel je bil, in tako smo se poimenovali Kvintet Dori,« se radi spominjajo fantje, kako so za ime dobili blagoslov priljubljenega Pečovnika. In verjetno so še vedno edini slovenski narodno-zabavni ansambel, ki mu je ime posodil župnik. …

Preberi celoten članek dalje: www.slovenskenovice.si/bulvar/glasba/kvintet-z-zupnikovim-zegnom

Comments are closed.