Rss

Gustl – Skladba o slovenskih tajkunih!

Predstavljamo vam novi singel Gustl iz prihajajočega albuma Moj rojstni kraj.

Fantje iz Kvinteta Dori v skladbi na hudomušen način pojejo o slovenskem tajkunu po imenu Gustl, katerega usoda spominja na marsikaterega slovenskega »uspešnega« poslovneža. Dobre avte, vile, jahte in pa lepotice bo Gustl zamenjal za lisice, je zgodba našega junaka in sporočilo pesmi.

Skladba je nastala pod taktirko priznanega slovenskega pevca in komponista Ota Pestnerja. Hudomušno besedilo je prispeval Vinko Šimek, ki že v eni sami kitici povzame bistvo tajkunov in njihovega razsipnega življenja in brezbrižnega odnosa do poštenih delavcev:

»Lastninil sem, imel se fajn, lobiral sem taprave, kar moje ni, zastavil sem, dobil pomoč države. Sistem mi vse je dovolil, da sem legalno kradel, tist’ ki niso n’č dobil – so me zdej zašil!«

Pesem je ta trenutek izredno aktualna in odlična glasbena podlaga ob aktualni tematiki o slovenskih tajkunih.

Kvintet DORI se skupaj z vsemi svojimi posebnostmi zagotovo uvršča med priljubljene ansamble domače narodnozabavne glasbe. Njihovo uspešno delovanje je na področju same domače glasbe in njenega sprejemanja tudi pri mlajših poslušalcih, pustilo opazno sled. Zajeten opus priljubljenih skladb, ki so ostale v ušesih pri številnih zvestih poslušalcih v Sloveniji in tudi izven meja, kakor tudi iskren in preprost pristop do občinstva, so le osnovni motivi, zaradi česar so njihovi nastopi vedno dobro obiskani.

Podatki o skladbi Gustl:
Skupina: Kvintet Dori
Album: Moj rojstni kraj (izid albuma: jesen 2014)
Skladatelj: Oto Pestner
Tekst: Vinko Šimek

Comments are closed.